Du är här:

Hickory-KM, slag 2023. Styv kuling med inslag av regn

När de första slog ut på Vikens etta började västan trycka bollarna mot outgränsen till vänster, och några hål senare drev mörka molnbankar ett lätt regn över banan. Olle Dahlgren och Bob Bäckstedt slog draws mot vinden, och framför allt Olle, rullade inspel efter marken, det beprövade receptet på linksbanor världen över när vädret tar i. Efter arton hål hade taktiken lönat sig, Olle vann KM brutto före Bob tack vare bättre sista nio. Som trea brutto kom en annan linksräv, Stefan Kjell, alltid pålitlig på Viken.

Olle vann även nettoklassen med Hans Hallén som god tvåa. Hans brukar hålla sig framme när Hickorytolvan går av stapeln tisdagar och lördagar.
Under banketten på restaurant Mawi, kanske mer känd som Hamnkrogen, bevittnade de närvarande femton ett rikligt prisbord, föredömligt administrerat av tävlingsledaren tillika festarrangören Mikael Lindman, samt mellan rätterna Anders Engströms minikåseri om Vikenmedlemmen Stellan Banck som startade sin golfkarriär på Viken för jämnt 96 år sedan. Kåseriet kan läsas i slutet av denna KM-rapport.

Årets foursomeliga i matchspel äntligen i mål!

Många anser att foursome är den överlägset roligaste spelformen och deltagarna i HGH:s årliga foursomeliga brukar hålla med. Delad glädje ger dubbel glädje, och delade motgångar rinner lätt av! Under många år väckte de brittiska foursometävlingarna, t ex The Worplesdon Mixed Foursomes, där gubbarna i många år slogs om att få spela med den kvinnliga superstjärnan Joyce Whethered, enormt intresse.
För att inte tala om Ryder Cup i våra dagar. 2023 års HGH-tävling i foursome match vanns till sist av Henrik Peyron och Jan Mueller som lyckades ta sig obesegrade genom hela sommaren. Stort grattis från HGH-redaktionen!

Walter Hagen och Bobby Jones – årets Hickory-KM i match

KLMMP (Kjell Lundberg Memorial Matchplay), individuellt delas efter en kvalificerande matchomgång upp i en ”Walter Hagen-sida” för vinnarna, och respektive en ”Bobby Jones-sida” för de som inte når ända fram. Detta innebär att varje deltagare åtminstone får spela två matcher.
För finalisterna blir det betydligt fler.

Årets vinnare av Walter Hagen-priset blev efter många duster vår ordförande Bengt Gustafsson, medan Bobby Jones-sidan vanns av rookien Anders Börjesson.

När de första slog ut på Vikens etta började västan trycka bollarna mot outgränsen till vänster, och några hål senare drev mörka molnbankar ett lätt regn över banan. Olle Dahlgren och Bob Bäckstedt slog draws mot vinden, och framför allt Olle, rullade inspel efter marken, det beprövade receptet på linksbanor världen över när vädret tar i. Efter arton hål hade taktiken lönat sig, Olle vann KM brutto före Bob tack vare bättre sista nio. Som trea brutto kom en annan linksräv, Stefan Kjell, alltid pålitlig på Viken.

Olle vann även nettoklassen med Hans Hallén som god tvåa. Hans brukar hålla sig framme när Hickorytolvan går av stapeln tisdagar och lördagar.
Under banketten på restaurant Mawi, kanske mer känd som Hamnkrogen, bevittnade de närvarande femton ett rikligt prisbord, föredömligt administrerat av tävlingsledaren tillika festarrangören Mikael Lindman, samt mellan rätterna Anders Engströms minikåseri om Vikenmedlemmen Stellan Banck som startade sin golfkarriär på Viken för jämnt 96 år sedan. Kåseriet kan läsas i slutet av denna KM-rapport.

Årets foursomeliga i matchspel äntligen i mål!

Många anser att foursome är den överlägset roligaste spelformen och deltagarna i HGH:s årliga foursomeliga brukar hålla med. Delad glädje ger dubbel glädje, och delade motgångar rinner lätt av! Under många år väckte de brittiska foursometävlingarna, t ex The Worplesdon Mixed Foursomes, där gubbarna i många år slogs om att få spela med den kvinnliga superstjärnan Joyce Whethered, enormt intresse.
För att inte tala om Ryder Cup i våra dagar. 2023 års HGH-tävling i foursome match vanns till sist av Henrik Peyron och Jan Mueller som lyckades ta sig obesegrade genom hela sommaren. Stort grattis från HGH-redaktionen!

Walter Hagen och Bobby Jones – årets Hickory-KM i match

KLMMP (Kjell Lundberg Memorial Matchplay), individuellt delas efter en kvalificerande matchomgång upp i en ”Walter Hagen-sida” för vinnarna, och respektive en ”Bobby Jones-sida” för de som inte når ända fram. Detta innebär att varje deltagare åtminstone får spela två matcher.
För finalisterna blir det betydligt fler.

Årets vinnare av Walter Hagen-priset blev efter många duster vår ordförande Bengt Gustafsson, medan Bobby Jones-sidan vanns av rookien Anders Börjesson.