Du är här:

Våra Vänner

Våra Vänner

Sällskapet har under åren välsignats av att goda krafter bidragit till vår verksamhet. Vi kallar dem ”HGH:s vänner” och bland dessa vill vi gärna nämna:

Vikens Kultur- och Byaförening som med en generös donation 2011 gjorde att vi vågade satsa på boken ”Golfbanan i Viken”, och Valvet Mäklarfirma vars inköp av en betydande del av upplagan gjorde att projektet redan i inledningen vilade på en stadig grund. Att bokens formgivning blev så uppskattad var Art Dir. Clasgöran Strömgrens förtjänst.

Viken Hickory Open lockar varje år många framstående hickorygolfare vilket mycket beror på det digra prisbordet som vår sponsor Stefan Viklund och hans företag O2 Nose Filters bjuder på. Priserna får helt enkelt nästan inte plats ovanpå prisbordets duk som, liksom Sällskapets ädla fana, delfinansierats av Kronans Flaggfabrik i Helsingborg.

Väl så viktigt som golfen är Sällskapets sociala engagemang i form av årsavslutningar och andra förlustelser på Hamnkrogen i Viken som ska ha all heder och lite till för sitt överseende och tålamod.

Våra loggotröjor levereras från Glenmuir i England genom generalagenten GV Sport i Vellinge.

Muskulära åkommor, artros, ledbesvär, axel- och höftskador, mediyoga, balansträning mm tar fysioterapeuterna Jonna och Petra hand om på Wikens Rehab på Hamnplan 8 i Viken. Tel. 042-149090.

Vår omtyckta logoglas, som vi gärna har på prisbordet, levereras av Kjellström & Persson, anno 1871.

Här är några länkar som kan leda till en god affär:

Hamnkrogen i Viken

Alldeles ovanför Vikens hamn ligger Hamnkrogen som inte bara har en trevlig restaurang och bar utan också erbjuder inventiösa övernattningrum för vikenbesökaren. Sedan starten 2007 har Hickorysällskapet ofta tagit krogen i besittning för årets höjdpunkt, den avslutande festbanketten med tillhörande prisutdelning och spektakel.
Besök sidan

Art. Dir Clasgöran Strömgren

Detta är mannen som en gång skapade den klassiska logotypen ”Håll Sverige rent” (de gröna grantopparna med deras blå vattenspegling). Sedan länge hjälper han Vikens Byförening med tidningen Byaluren och för oss HGH:are är han känd för sin design av den lilla gröna boken ”Golfbanan i Viken” (2011). Han har trappat ned verksamheten men kan, om det känns rätt, hjälpa till med trycksaker och annat.
Kontakta

Stefan Viklund

Stefan Viklund är innovatören som uppfunnit det fantastiska ”Näsfiltret” sam framgångsrikt kan användas för att motverka bakterier mot influensa, pollenallergiker och andra allergier. 02 Nose Filter är att rekommendera vid bl.a. flygresor och i folksamlingar. 02 Nose Filter säljs i dag på många apotek.
Besök sidan

Flaggfabriken Kronan

När Sällskapet skulle sy upp sin stolta fana, som vajar stolt på golfklubbens flaggstång när Sällskapet står värd för större hickorytävlingar, föll valet naturligt på Kronan, Helsingborgs egen flaggskräddare. Hos Kronan hittar du flaggor och vimplar i alla storlekar, allt mellan Argentina och Österrike.
Besök sidan

Vikens Kultur- & Byaförening

Byföreningen är sannolikt en av landets största och mest livaktiga förvaltare av ett mindre samhälles historia. I tidningen Byaluren redovisas regelbundet vad som händer i byn, och tidningen innehåller initierade reportage om bygdens historia. Med tacksamhet emottog Hickory Goffers ett generöst penningbidrag från Byföreningen när boken ”Golfbanan i Viken” 2011 producerades i Sällskapets regi.
Besök sidan

GV Sport AB

När vind och kyla nyper till på linksen gäller det att klä sig varmt och bekvämt. Från GV Sport i Vellinge köper vi våra märkesplagg av fabrikatet Glenmuir, välkända av golfare världen över, främst för sina klassiska tröjor i många färger och utseenden. Det finns elegant tunt, värmande fluffigt och robust vindstoppande, i ull, lammull och merino.
Besök sidan

Wikens Rehab

Som golfare, speciellt då man kommit lite till åren, drabbas man emellanåt av krämpor i muskler och leder. Då är det tryggt att styra stegen till Vikens Rehab på Hamnplan 8 för att få hjälp mot t ex artros, ledbesvär, axel-och höftskador. För att skapa en stabil plattform för svingen kan man där öva till bättre balans, och bedriva mediyoga. Ring 042-149090 och fråga efter Jonna eller Petra.
Besök sidan

Kjellström & Persson

Anrika Kjellström & Perssons Glas- och Porslinshandel grundades 1871 och hade länge en butik på Storgatan 8 i Helsingborg. Numera håller man till på Berga, där man sedan 1986 bedriver engros-försäljning. Hickorysällskapets eftertraktade glas med inetsad logotyp, för öl, vin eller whisky, vilka då och då förekommer på prisbordet, köps in därifrån.
Besök sidan