Du är här:

Sällskapets Historia

Matchen mot Rya 183

Sällskapets historia

HGH bildas 2007

Hickorygoffers of Helsingborg (HGH) bildades 2007 på initiativ av Claes Kvist. Närvarande vid konstituerande mötet var Sverker Justusson, Kjell Lundberg (1942-2015), Ulf Jagaeus, Jan Stewenius samt Lennart Håwi (1948-2018). Syftet var att samla historieintresserade golfare kring spelet med hickoryklubbor tillverkade före 1935.

I centrum finns samvaron med likasinnade på och utanför golfbanan, som i de flesta fall handlar om Helsingborgs Golfklubbs 100-åriga linksbana i Viken, som anlades 1924 och som i stort sätt är oförändrad sedan dess.

Tanken är att Sällskapet ska verka för att golfens själ och traditioner förs vidare till kommande generationer. Genom kontakter med golfare och organisationer med liknande värderingar uppmuntras medlemmarna att fördjupa sig i golfens och hickoryspelets historia. Exempel på sådana organisationer är äldre golfklubbar här hemma och utomlands, Svenska Golfhistoriska Sällskapet och British Golf Collectors Society.

Sällskapet har för närvarande drygt femtio medlemmar, de flest också medlemmar i Helsingborgs Golfklubb.

Tävlingsverksamhet

HGH arrangerar varje tisdag (16.00) och lördag (13.00) en tävling för medlemmarna på hemmabanan, vanligtvis med 6 – 20 deltagare. Därutöver arrangeras en rad tävlingar inkl klubbmatcher mot andra hickorysällskap, samt större evenemang av typen SM i match osv. Sällskapet deltar också med lag i Skånes foursomeliga mm. Under året brukar golfutflykter arrangeras t ex till klassiska banor i Danmark eller i andra länder.