Du är här:

Johnys Memorial avgjordes i helgen 4 maj

Tolv Spelare gjorde upp om Johnys Memorial i helgen. Vädret var blandat blandat sol/moln/dimma och en bris från väst, Nordväst men inget som vi inte är vana vid  på Linksen. För årstiden var banan i bra kondition. Ettans green är fortfarande inte spelbar och den provisoriska greenen är en prövning för oss alla. Råkorna hörs runt klubbhuset men har av någon anledning låtit hål fyra vara ifred i år.

Överlägsen segrare i brutto klassen blev Henrik Peyron på fina 71 slag, I netto klassen slog Janne Mueller till med en 60 rond netto vilket gav en marginal till tvåan Hans Hallen på fyra. Nämnas bör att Hans ådrog sig två pliktslag pga av spel på fel boll på tolvan, surt men tur att det inte blev avgörande. Bengt Gustafsson fick även han röda Siffror och Wales Open vinnaren knep tredje platsen på 67 slag netto. 

I år hade vi även en damklass där man spelade 9 hål. Fyra damer kom till Spel och segrare var Bibban Gustafsson på fina 34 slag netto tät följd av Cilla Onell på 36 slag netto. Trea kom Kerstin med 41 slag netto. Stor Applåd till Alla pristagare 

Historia

Johny Andersson (1921 – 2020) växte upp på Lerberget och inledde sin 80-åriga golfkarriär som caddie på Viken, samtidigt som klubbhuset byggdes. Bland hans otaliga golfframgångar kan nämnas Europamästare i lag, vinnare av RM sju gånger, innehavare av Elitmärket. Glasskulpturen ur Johnys prissamling designades av HGK-medlemmen Gert Nyström och framställdes i den nu nedlagda Hyllinge glashytta. Priset skänkt till HGH av Johnys barn, Monica och Lennart Andersson.