Du är här:

HGH vann övertygande mot Stockholmarna!

Sol över linksen när HGH spelade mot Stockholm

 

För fjortonde gången kämpade Hickory Goffers och vännerna från hufvudstaden om den eleganta Hickoryskålen, uppsatt av vår nestor Claes Kvist redan 2007. Efter fyra års uppehåll hade sex stockholmare under ledning av Dick Poppelman tagit sig ned till Viken för attfredagen den 19 april mötas av traditionsenligt aprilväder, kyla och duggregn, som dock besegrades av bländande vårsol redan under den första rundan, och även lördagen välsignades vår lilla linksbana av vädergudarna. Lyckligtvis hade banan hämtat sig någorlunda efter vinterns katastrofala översvämning, och nu var endast ettans green och en handfull bunkrar fortfarande ospelbara.

 

Hickoryskålen handlar uteslutande om matchspel; Singlar, foursomesbästbollar och i år också en scramble. För att få ihop fulla bollar fick några HGH:are ställa upp som reserver för stockholmare, vilketunderstryker matchens vänskapliga karaktär. Man spelar med Sunningdale-regler, dvs när något av lagen leder med två upp måste ett slag lämnas på nästa hål. Därutöver gäller stymie där ena lagets boll kan lämnas orörd på green för att hindra motståndaren från att välja bästa linje mot hålet.

pauserna mellan de många matcherna som gick över nio hål, bjöds på massor med kaffe och annat gott i drickaväg, till detta otaliga sandwiches, korvar och till och med gräddtårtor skänkta av jubilaren Ove Stenbeck. Ett särskilt tack utdelas till Bibban Gustafsson och Pelle Thomson för deras insats i pentryt!

 

Efter lördagens spel samlades trupperna å Hamnkrogen i Viken för den sedvanliga banquetten med prisutdelning där skålar utbringades,tal och vitsar flödade, men också en tyst minut för vår i vintras så tragiskt bortgångne medlem Jaggan” Jagaeus.

Summan av kardemumman är att årets upplaga vanns av ett av lagen, att alla trots detta föreföll nöjda, och att HGH nu leder maratontabellen med nio segrar mot fem.

A. Engström