Du är här:

Viken Hickory Open still going strong!

Medan man runt om i landet kunnat observera ett svagt deltagande i flera av årets hickorytävlingar, så hade hela 35 spelare anmält sig till årets upplaga av Viken Hickory Open söndagen den 3 september, trots att flera var på plats på andra sidan Atlanten för att försvara Europas färger i The Hickory Grail, hickorygolfens motsvarighet till Ryder Cup.
Uppehållsväder och en laber bris över linksbanan i Viken gjorde golfen njutbar, men för första gången i tävlingens historia hade man tvingats till fri dropp från några vattenfyllda bunkrar, och delar av 1:a hålet täcktes fortfarande av vatten från veckans störtregn. Tack vare motordriven vattenpump och inspirerad familjeinsats av banägarna under lördagen kunde dock tävlingen genomföras utan malörer.
Dagens golfbanor är anpassade till ett klimat som inte längre finns, vilket också gäller linksen i Viken, sedan ett sekel känd för att torka upp snabbare än alla andra banor.

Vinnare i bruttoklassen blev hemmasonen Henrik Peyron med William Smati,
Ekholmsnäs och Magnus Jönsson, Lunds Akademiska som tvåa respektive trea. I
nettoklassen, där deltagarna spelade på handicap enligt British Golf
Collectors´regler, segrade Jan Mueller följd av Anders Börjesson och Hans
Hallén, alla hemmahörande i arrangerande Hickory Goffers of Helsingborg.

I klubbhuset skötte Helen och Anita cateringen så att spelarna undfägnades med varmkorv från lokala sponsorn, charkföretaget Per i Viken, och att blodsockernivån låg på topp med kaffe och bröd, år efter år ett säkert grepp för att stärka arrangörens varumärke.
I väntan på prisutdelningen kåserade Anders Engström om den färgstarke skeppsredaren Stellan Banck, en av Helsingborgs GK:s mer illustra medlemmar under åren. Berättelsen i dess helhet ingår som ett av 27 kapitel i den kommande boken ”100 år på Viken” som kommer att delas ut som julklapp till Svenska Golfhistoriska Sällskapets medlemmar i början av december.