Du är här:

Danish Hickory Open 2023

Sedvanligt var vi många från Viken som hörsammat inbjudan från The Danish Hickory Society om att delta i the 2023 Open Danish Hickory Championship, som i år spelades på vackra Köpenhamns Golfklubb.
Efter en tidig avfärd från Viken i välfyllda bilar, hittade vi fram direkt, eller hur Mikael Lindman? Bra kört! Sedvanlig uppvärmning på range, putting green, bar eller alla tre….. Vädret var på vår sida, sol och bra vind. Banan visade sig också från sin bästa sida med bra fairways, fina tees (även om någon hade svårt att hitta vilken, läs Henrik Peyron), rättvisa greener men framför allt blygsamma ruffar (i de flest fall blev jag varse…..), vårens torka hade hjälpt till.

Det är alltid lika trevligt och välkomnande att besöka våra danska vänner för att spela och ”hygga” sig. I år var evenemanget förgyllt av en hel del ”utländska” spelare bla. från Schweiz. Många nya och trevliga bekantskaper.

Champion of the year blev Andreas Alén, Omberg på 76 slag. På damsidan kammade Schweiziskorna hem alla topp 3. I nettoklassen höll sig Vikenspelarna väl framme. Ulf Ender vann på fantastiska 64 slag netto med Bengt Gustafson på andra plats med fina 67 slag. Mycket väl spelat på en svår bana. Stort grattis!

Väl mött någon gång, någonstans i Danmark nästa år!

Johan Persson

Leaderbord med både brutto och netto