Du är här:

Årets Colonel Bogey började i moll men slutade i dur

Årets version av bogeytävlingen Colonel Bogey flaggades iväg med hotande moln över Helsingör. Och mycket riktigt. När de flesta hunnit fram mot nian brakade ovädret loss med blixt, dunder och ett apokalyptiskt regn. Många hann in i klubbhuset innan kläderna hann klistra fast på kroppen, andra räddade sig in i skydd under ett gästfritt tak nära åttans tee.

Den garvade tävlingsledningen med Claes Kvist i spetsen fattade det förståndiga beslutet att avkorta tävlingen till nio hål, varefter femtontalet spelare efter kort paus på klubbhusverandan hastade hem för byte till torra kläder och traditionsenligt nachspiel hos Ulf och Birgitta Ender i Svanebäck.
Under glamman avåts så ett danskinpirerat smörgåsbord med tillhörande diverse drycker varefter generösa priser delades ut till de mest lyckosamma.
Stort tack till Uffe och Birgitta som årligen arrangerar tävlingen som tack för HGH:s överraskande ”hickoryhäck” utanför Vikens kyrka när de tu blev man och hustru för ett par år sedan.

Tävlingsresultat: Claes Kvist vann på -2 följd av en skara på -1. Tvåa Stefan Kjell. 3:a Hans Hallén, 4:a Jan Mueller samt 5:a Ulf Ender samtliga på -1.