Du är här:

Boogie woogie på Viken!

Lördagen den 20 augusti gick familjen Enders tävling ”Colonel Bogey” åter av stapeln på linksen i Viken. Tävlingen instiftades 2021 som tack för hickorygolfarnas uppvaktning vid Ulf och Birgitta Enders bröllop i Vikens kyrka.

Tävlingsformen bogeytävling var vanlig förr och ska inte förväxlas med den senare, 1932 uppfunna poängbogeyn av Frank Stableford som den också heter på engelska. I bogeytävlingen spelar man mot banans par, förr i tiden bogey, med eller utan handicap. Går man enligt index på sitt par så får man 0 poäng, går man ett under så blir det -1, ett över +1. Men man kan aldrig straffas eller tjäna mer än plus respektive minus ett. Förlåtande med andra ord. Tävlingen gick över 18 hål och Stefan Kjell vann på minus 3, inte dåligt med tanke på den ömmande ryggen. Vilket lär oss att alltid se upp för en skadad spelare!

Dagen avslutades med fantastisk måltid och diverse drycker hemma hos familjen Ender. Vinnaren fick, förutom den från England direktimporterade claret-jugen, Vikens motsvarighet till The Open, mottaga vin mm.

Alla tackade till slut för paret Enders generösa fest och tog sig hemåt i den ljumma augustikvällen.

Tävlingen vanns av Stefan Kjell på -3 tätt följd av Ulf Jagaeus på -2. Tredje-platsen delades av Bengt Bengan Gustafson och Hans Hallén som gick på banans par. Bästa dam blev Monica Andersson.

AE