Du är här:

Hickory SM i slag på Rya 2022

I sol från nästan molnfri himmel över Öresund skickades spelarna ut från ettan mot en typisk Rya-runda, det vill säga med styv vind från den obrutna hosisonten i nordväst, vilket gjorde motvindshålen uppe på landborgen extra långa, och partrean på sextonde till ett monster.

Hickorygolf vid havet. Golf när den är som bäst?

Efter första dagens spel ledde PG Nyman från Växjö i herrklassen med en 73:a, en topprestation i den hårda vinden. David Johansson, Rya, Micke Garnow, Vasatorp och Jonas Fack, Rya fem slag efter. I damklassen lämnade Jenny Hunt från Wildernesse GC söder om London in en 88:a, med Louise Ringdahl, Grönhögen fyra slag efter. I seniorklassen ledde efter första rundan erfarne linksräven Peter Dahlberg, Falsterbo in en 79:a med Lars Rosén, Falkenberg fyra slag efter.

Dag två bjöd på svagare vind och inledningsvis lätt regn, vilket gjorde första dagens snabba greener något mer beskedliga, säkert välkommet för många!

PG Nyman följde upp sin fina inledningsrunda i herrklassen med en magnifik 69:a, totalt 144 och vinsten i hamn. Nu lossnade det också rejält för tidigare mästaren Johan Moberg, Norrköping-Söderköping med en 70:a för silverplatsen. Hemmasonen David Johansson hade nu 74 slag vilket räckte till bronset.

I damklassen sågs Jenny Hunt gå mot en säker seger, ledde med tre slag inför sista hålet. Men golf kan vara grymt. Från 18:es greenbunker satsade hon för fullt för att lägga sig vid pinnen 25 meter bort, men tunnade bollen som gick femton meter för långt och hamnade i nära nog ogenomtränglig ruff. Efter ett antal försök lyckades hon till sist få bollen ur ruffen och i hål, två slag efter Louise Ringdahl som behöll lugnet hela vägen och lyckades håla ut en tremeters. ”I panicked” erkände Jenny, ”I should have played another one from the bunker.”

I seniorklassen följde Peter Dahlberg upp sin fina inledning med en 81:a och tog hem guldet med Bengt Lindelöv på silverplats. Lars Rosén blev trea, med bättre sista 18, före Ulf Jagaeus på samma slutresultat.

Rya har under de senaste tre åren uppgraderats, bland annat har de fantastiska utsikterna över Sundet i väster återställts och flera hål fått en efterlängtad facelift signerad Johan Benestam, vilket gör att banan, inte minst med tanke på konditionen, idag håller högsta Sverige-klass. All eloge till Ryas bangäng med meriterade greenkeepern Sean i spetsen, och tack till Ryas engagerade administration av mästerskapet!

Vid prisutdelningen på restaurant Tegel nära banan hyllades även gamle ringräven Leif Einarsson som nu deltog i sitt 20:e hickory SM. Han avslutade sin promovering med ”jag säger som de Coubertin, det viktigaste är att deltaga…”

Vid pennan

Anders Engström

Resultat