Du är här:

Victor Sjöö försvarade sin titel som svensk mästare i matchspel

Sönnertorps GK. En gömd liten pärla på Bjärehalvön där SHM i matchspel avgjordes 2022. En layoutmässig utslagsgivande bana som väl påminner om en skotska hedbana. Fina fairways, välansade ruffar och jämna fina greener som kanske kunde speedats upp något. Spelarna var överlag väldigt nöjda med banan. Övriga faciliteter som bör nämnas är ett väl fungerande kök, bra driving-range och puttinggreen samt gott om parkeringar.

Banägaren, Bert Gustavsson var tillsammans med sonen Andréas och övrig kökspersonal, i alla avseenden väldigt tillmötesgående under såväl tävlingen som under inspelsdagarna tidigare i veckan.

Tävlingen spelades över två dagar med kvalificering i form av gruppspel dag ett. 39 man spelade i 10 grupper där gruppsegrarna plus de 6 bästa tvåorna gick vidare till söndagens finaler. Ytterligare 12 man spelade om Lennart Molanders Hickory Trophy, matchtävling med handicap.

I söndagens finalspel spelade således 16 spelare med direkt ”knock-out” över
niohålsmatcher där kan allt hända. Det gäller att ha tur såväl i lottningen som i själva spelet vilket bekräftas av att spelare som Claes Armå, Henrik Peyron, Olle Dahlgren, samtliga representerade i The Européen Hickory Grail Team alla blev utslagna före kvartsfinalerna.

Victor Sjöö från Lunds Akademiska försvarade sin titel från 2021 genom att finalbesegra David Johansson från Rya GK med 2/1. I matchen om tredjepris vann Jonas Fack, Rya GK genom att besegra Georg Cojacaru från Köpings GK.

I tröstturneringen, Lennart Molanders Hickory Trophy tog Bengt ”Bengan” Gustafson sin andra inteckning genom att finalbesegra fjolårsfinalisten Tomas Tedvik i en tight match som avgjordes först genom sudden death på tredje särspelshålet.