Du är här:

The 2022 Open Danish Hickory

2022 Open Danish Hickory var tänkt att gå 21 maj men det kolliderade då med Scottish. Christian Juel som är tävlingsledare för Danish Hickory hade vänligheten att flytta 2002 års tävling en vecka så att även de spelare som var över och spelade Scottish Hickory kunde vara med! Stort tack för detta men det innebar också att de svenska gästerna inte bara kunde vara med, utan också höll sig mer än väl framme i prislistan…

Nu skall vi inte börja i fel ordning utan konstatera att när tävlingen flyttades fram en vecka så var det ett stort intresse från svensk sida att vara med och Johan Persson såg till att ordna en gemensam resa för HGH’arna med buss/båt/taxi till Helsingörs GK där tävlingen skulle gå av stapeln. Det var aviserat tidig start i Helsingör och färjan 08.00 var vår ambition att åka över med. 11 HGH’are hade anmält sig och tog sig med buss/tåg till Knutpunkten där vi samlades innan avfärd. En viss uppmärksamhet väckte vårt stiliga gäng när vi stod och väntade på att få gå ombord. Väl ombord njöt vi av ForSea’s breda sortiment på resan över och sedan blev det förbeställda taxi till golfklubben.

Vi blev mycket väl mottagna på klubben men kunde också konstatera att det inte var så tidig start som vi hade trott utan vi fick ägna oss åt en ovanligt lång uppladdning/uppmjukning. Det var en fin dag med lagom vind på en bana i mycket bra skick men tävlingsledningen skickade ut oss från gul tee, dryga 5600 meter, vilket gjorde banan både lång och ytterst svårscorad. Med andra ord få birdiechanser och tyvärr också bara ett fåtal parchanser…

Väl i mål kunde vi konstatera att det var ovanligt höga scorer och än mer överraskande kunde vi konstatera att undertecknad lyckades hålla ungdomarna bakom sig och med 84 slag vinna årets upplaga av Open Danish Hickory. Jonas tvåa på 86 och försvarande mästaren Henrik trea slaget efter. Stefan Kjell vann nettoklassen på 78 slag tätt följd av Micke Lindman och Johan Persson. Med andra ord full pott för HGH.

Vi hoppas få inbjudan även till 2023 och ser redan fram emot att få komma över!!

Stort tack Johan för ett perfekt arrangemang även om Jaggan och Dahlgren slarvades bort på hemresan…

Vid pennan / Olle