Du är här:

Johnys Minne avgjordes i helgen 7 maj

Det är tre veckor sedan det regnade sist (och då kom bara några stänk) och man tänker på poeten Lars Wivallius
(1605-1669):

”En torr och kall vår gör sommaren kort och vintrens föda fördriver Gud hjälpe, som rår, si våren går bort och liten glädje oss giver.”

Wivallius hade anledning att klaga. På den tiden jobbade nästan alla svenskar i jordbruket. Men idag rör det sig bara om någon procent.

18 Spelare gjorde upp om Johnys Minne i helgen. Vandringspriserna skulle delas ut för första gången. Monika Andersson var på plats och delade ut vandringspr brutto och Netto klassen.

 Vädret var på vår sida och västlig vind som vred sig till Nordvästlig är vi ju alla vana vid så inget att skylla på där.  Segrare i såväll Brutto som netto klassen blev Ulf Jagaeus på fina 71 slag brutto och  64 netto. Ett slag efter kom Stefan Kjell med 72 slag brutto och 65 netto. Ulf avgjorde med en birdie på 18 hålet.

Johny Andersson (1921 – 2020) växte upp på Lerberget och inledde sin 80-åriga golfkarriär som caddie på Viken, samtidigt som klubbhuset byggdes. Bland hans otaliga golfframgångar kan nämnas Europamästare i lag, vinnare av RM sju gånger, innehavare av Elitmärket. Glasskulpturen ur Johnys prissamling designades av HGK-medlemmen Gert Nyström och framställdes i den nu nedlagda Hyllinge glashytta. Priset skänkt till HGH av Johnys barn, Monica och Lennart Andersson

Resultat