Du är här:

Viken Hickory Open avgjordes i helgen

Solen flödade över Viken Hickory Open 2021

Efter ett år av coronapandemi då tävlingen fick inställas kunde vi nu söndagen den 5 september 2021 åter spela vår populära tävling. När de första bollarna slogs ut på Vikens etta visade termometern strax under tio grader men i takt med solen steg temperaturen över linksen. Den tidiga morgonens stilla vind ökade gradvis till en laber bris från söder, vilket av många anses vara den mest fördelaktiga vindriktningen på banan. Utslagen får då en liten puff i ryggen på banans längsta hål, trean och sexan. Regnen föregående vecka och en något lägre inställning på greenklipparen bidrog till att banan var i så gott skick som kan fås på Viken.

I Open-klassen visade tävlingens enda pro Magnus Sunesson att takterna från de många åren på Europa-touren fortfarande sitter i. ”Oily” som han kallades på touren, smekte sig runt banan på två under par med hjälp av ett gammalt hickoryset som släktingar hade använt på den redan 1932 nedlagda golfbanan vid Citadellet i Landskrona. I samma boll gick Jonas Fack som spelade bra hela vägen, utom på två ställen där Vikens djupa bunkrar vägrade att släppa ifrån sig hans boll.

Bästa dam blev hemmaspelaren Lotte Mueller och vinnare av huvudtävlingen, som spelas med handicap, blev också en hemmaspelare, Niclas Anderek på ofattbara 56 netto. Vid sidan av en briljant insats kan detta också förklaras av att tävlingen spelades efter de traditionella handicapreglerna för hickoryspel, där stålhandicapen biffas på med ett antal slag.

Avslutningsvis höglästes några rader som den nyligen bortgångne Göran Zackrisson, hedersmedlem i Hickorysällskapet på Viken, skrev i boken ”Golfbanan i Viken” som sällskapet gav ut 2011. En varm applåd togs upp som tecken på att Zacke inte bara räknade banan i Viken som en av sina mest älskade bekantskaper, utan också var hickoryspelarnas bäste vän.

Resultat brutto
Magnus Sunesson 66 slag
David Johansson 68 slag
Henrik Peyron 72 slag

Resultat netto
Niclas Anderek 56 slag
Jerry Hultqvist 58 slag
Johan Lindh 61 slag
Joh. Karsberg 63 slag
Martin Mueller 63 slag
Jan Mueller 65 slag
Mikael Lindman 66 slag