Du är här:

Tisdag/lördagsgolfen 2019

Hickorytolvan – vänner på linksen vecka in och vecka ut

”Hickorytolvan” har utvecklats till en kärnverksamhet i HGH. Varje tisdag kl 14 och lördag kl 17, i ur och skur, samlas ett gäng HGH-golfare på Vikens klubbhusveranda för en tolvhålsrunda med för ändamålet specialgjort scorekort. Efter sedvanlig lottning attackeras banan av tre- och fyrmannlag, det handlar om det samlade resultatet för laget, men också förstås, om den individuella scoren.

Birdies, irisar, sandies och ”ormen” ingår som extrakryddor under rundan som ofta klaras av på en och en halv timme. Efter årets sista runda summeras de åtta bästa ronderna för var och en, följt av prisutdelning i samband med KM.

Det blir mycket snack under vandringarna över linksen och efteråt på klubbhusverandan. Evenemanget är välbesökt.

Tävlingsledningen Stefan Kjell och Martin Mueller har fortlöpande försett deltagarna med ställningen i maratontabellen, och vad sägs om följande statistik: Under 2019 spelades mellan den 2 april och 24 september 41 omgångar av 22 deltagare plus fem gäster. Antalet personronder var 297 vilket betydde 7,2 deltagare per rond i genomsnitt. Totalt slogs drygt 15.000 hickoryslag, för den som undrar om 100 år gamla träskaft verkligen håller för påfrestningarna.

2019 års segrare blev Michael Lindman med fenomenala 44,0 slag netto i snitt på sina åtta bästa ronder (46,0 är lika med resultatet för tolv hål när man går på sin handicap). Tvåa blev Janne Mueller på 44,6 och på delad tredje plats kom Martin Mueller och Anders Engström på 45,0.

Häng med 2020!

Med handen å pennan/ Anders Engström