Du är här:

RESULTAT KM 2019

KM 2019 – ömsom vatten, ömsom vin

Lördagen den 28 september 2019, 08.00. Regnet står som spön i backen när de fem damerna, som inleder detta KM, slår ut. De tvingas spela en god del av rundan under svåra förhållanden (respekt!), medan endast några få av de efterföljande 16 herrarna drabbas. Efter hand bryter dock solen igenom och huvuddelen av mästerskapet välsignas av himmelskt ljus, ruffens blommande ljung och flyttfåglar som sträcker söderut över linksen.

Med tanke på vädret är Lottes resultat övertygande. På herrsidan noterar man särskilt Hans ”Knutte” Halléns 66 netto som han tillskriver den nyligen ingångna pensioneringens lugnande inverkan.

Festen efteråt utspelar sig på Hamnkrogen där uppslutningen detta år når rekordhöjd, runt tjugofem HGH:are fyller hela restaurangen utom verandan, ljudnivån är därefter och det är nästan omöjligt att höra vad bordsgrannen säger. Vilket framåt den sena timmen kanske är lika bra.

Dignande prisbord

Som vanligt är prisbordet överväldigande med allt från viner, valda med smak och omsorg av tävlingsledningen, till herrstrumpor i skotskrutig plåtask. De traditionella glasen lyser i år med sin frånvaro, saknade av vissa, men inte av andra vars vitrinskåp bågnar under glastyngden från svunna KM. I detta sammanhang ska sägas att prisbordet helt finansieras av deltagarnas startavgift.

Prisutdelningen, liksom tävlingsledningen under dagen sköttes med bravur av Captain Bengan i tandem med Uffe Jagaeus, och resultatet för de bästa blev som följer:

Klubbmästerskap damer, brutto
1. Lotte Mueller, 93 slag
2. Kerstin Mossberg 104 slag

Klubbmästerskap, netto
1. Lotte Mueller, 79 slag
2. Kerstin Mossberg, 89 slag
(Enligt statuterna kan man inte erövra mer än ett pris från prisbordet, varför Kerstin kammade hem förstapriset netto)

Klubbmästerskap herrar, brutto
1. Henrik Peyron, 74 slag
2. Olle Dahlgren, 74 slag
3. Stefan Kjell 75 slag

Klubbmästerskap herrar, netto

1. Hans Hallén, 66 slag
2. Olle Dahlgren, 67 slag
3. Martin Mueller, 70 slag
4. Bengt Gustavsson, 71 slag
5. Ulf Jagaeus, 71 slag
6. Ove Stenbeck, 72 slag

(I detta fall blev tvåan Olle utan ett fysiskt pris i nettoklassen eftersom han redan kammat hem ett bruttopris).

Med handen å pennan/ Anders Engström