Du är här:

Viken Hickory Open

Isberg och Pernet vinner 2018 års Helsingborg Hickory Open

I strålande septembersol och nära vindstilla lyckades Jörgen Isberg, Landeryds GK med 71 brutto sätta hemmaspelarna Jonas Fack och Henrik Peyron på plats när Helsingborg Hickory Open gick av stapeln på Viken links. Förutom vandringspriset fick Jörgen en elegant Gagliardi-kavaj, delikatesser mm, liksom den sedvanliga äran att under prisutdelningen få sitta i klubbhusarkitekten Astrid Liljenberg Sieurins utsökta gesällprov, en stol i nationalromantiskt gyllenläder.

Nettoklassen vanns av Jonas Pernet, Landskrona GK på 68 netto före hemmaspelarna Martin Mueller och Johan Persson. Även Jonas blev rikligen belönad med allehanda godsaker.

Bästa dam var inte oväntat skoltjejen Andrea Lindahl, hcp 5, från Flommen medan pris för bästa utstyrsel gick till Anette Owaldius, Båstad.

Årets tävling drog 44 deltagare, de flesta från HGH och klubbarna runt omkring, men vi såg också deltagare från Landskrona, Båstad, Lund, Borås, Landeryd, Mjölby och Näset. Banan hade hämtat sig efter den intensiva sommarhettan, så till den grad att ett par kraftiga regnskurar under den gångna veckan hade gjort greenerna väl mjuka och tröga vilket fick en del spelare att välja en hårdare boll för att slippa slå till så hårt med puttern. Viveca, Spyker och Börje såg till att restaurangens trivselfaktor och service höll hög nivå under hela dagen vilket som brukligt betydde kaffe och konditorivaror efter första nio, och Per i Vikens korv med öl o likn vid rundans slut.

Anders Engström