Du är här:

Matchen mot Rya

2018 års match mellan HGH och Rya

Lördagen den 1 september gick årets match mot Rya av stapeln på Viken Links. Lagen hade mönstrat 8 spelare vardera vilket betydde att man möttes i fyra foursomematcher som spelades open med stymie och Sunningdale. För Rya spelade Ulf Jerlebo, Björn von Post, David Johansson, Kekke Peterson, Claes Kinell, Jan Wågnert, Hans-Ivar Hägg och Bosse Matson.

För HGH spelade Ulf Jagaeus, Henrik Peyron, Jonas Fack, Stefan Kjell, Magnus Sunesson, Hans Hallén, Bengt Gustafsson och Martin Mueller. På papperet hade Rya ett starkt lag med två scratchspelare: David Johansson, vinnare av årets match-SM på Viken, och veteranen Claes Kinell som nu tagit upp hickorygolf. Men HGH:s ärrade hickoryspelare visade sig starkast och gick vinnande ur matchen med 3/1. Därmed står det 3 – 2 i HGH:s favör sedan starten för matcherna i samband med Ryas 80-årsjubileum för fem år sedan. Det är glädjande att Rya nu kan ställa upp med flera egna och tongivande hickorygolfare och att klubben satsar på sin Rya Hickory Open som vi hoppas ska kunna etablera sig som en viktig hickorytävling framöver.

Vandringspriset spelas för att hedra minnet av Carl-Erik Pettersson Nordgren som redan på 1920-talet verkade på Viken, först som caddie, sedan som banbyggare (han anlade stengrunderna för tees, samt tvärbunkern på nian) och assistent till de engelska professionisterna. Därefter följde han med gänget som startade Rya (Helsingcrona) 1934. Där började han med att anlägga klubbens första bana och blev dess första greenkeeper för att så småningom bli SGF reseinstruktör och till slut populär instruktör i många år på Kristianstad GK.

Anders Engström