Du är här:

HGH vann Skånes Foursomeliga igen

Foursomeligan 2018

2018 spelades foursomeligan som vanligt i en våromgång och en avslutande final tidig höst. De tävlande lagen från hickoryföreningarna i Båstad, Torekov, Viken, Lund och Flommen ställde upp med fyra spelare i varje lag och foursomematcherna spelades över nio hål ända till sista hålet då ”hålskillnad” avgör vi lika resultat. Vinst ger 1 poäng medan en delad match rendera 0,5 poäng vardera. Vi spelar open, från samma tee oavsett kön samt med både stymie och Sunningdale rules.

Våromgången gick av stapeln 1/6 på Lunds Akademiska – en utmärkt bana från blå tee för hickoryspel. Eftersom vi spelade tidigt på säsongen var alla ruffar oklippta, knähöga och tjocka trots det torra vädret, speciellt på sista nio var det riktigt tufft.

Till höstomgången, som spelades 7/9 på finfina Torekov Links, tvingades Lund dra sig ur på grund av svårigheter att få ihop ett lag om fyra. Trots ihärdiga försök att fylla upp med lag från en annan klubb eller skapande av en ”främlingslegion” lyckades vi inte, vilket medförde att vi sonika strök alla resultat som Lund var inblandade i. Detta gjorde ont för HGH som förlorade en poäng och hela fem i hålskillnad. Båstad gick vinnande ur det tekniska dramat med fyra hål bättre hålskillnad än vad det såg ut som efter våromgången.

På Torekov var det ingen tvekan om vilka som var mest laddade och hade mest tur med spelet. Alla hade tur med vädret som höll sig mulet med svag vind och behaglig temperatur. Efter spel och prisutdelning blev det ösregn! För Er som inte varit på Torekov på länge – åk dit och spela! Naturligtvis med hickoryklubborna! Det är nog så nära brittisk känsla vi kommer på svenska golfbanor!

HGH körde återigen över motståndet, som måhända var lite svagare än vanligt, och har vunnit alla utom en av de tidigare upplagorna. Foursomeligan har spelats sedan 2011. HGH spelade årets upplaga med Stefan Kjell och undertecknad i HGH 1 och Henrik Peyron och Mikael Martinsson i HGH 2.

Matchresultat

Omgång 1&2, Lund fredag 1/6 13.00

Svinga mjukt och ofta!
Capt’