Du är här:

Svenska Hickorymästerskapen 2018

I två underbara dagar avgjordes den 21:a upplagan av SHM under helgen på Båstad BK. Bannan var i superskick för hickorygolf och det bjöds på gastkramande spänning i alla tre mästerskapsklasserna, med särspel i två av dem, och avgörande med ett slag först på sista hålet i herrklassen.

Inte mindre 141 deltagare ställde upp i de olika klasserna plus ytterligare ca 15 personer i söndagens Hickorykannan, vilket är rekord i Svenska Hickorymästerskapen.

Från HGH deltog, 8 man i herrklassen, 3 damer samt 8 gentlemän i seniorklassen.

HGH fick en segrare genom Bengt Gustafson som vann efter tre håls playoff mot fjorårs-vinnaren Gunnar Bagge från Göteborg. I samma klass blev Johan Lindeberg 3:a och Martin Mueller 5:a. STORT GRATTIS TILL BENGAN.
I herrklassen blev bästa HGH:are Magnus Sunesson med en femte plats, Henrik Peyron blev åttonde man och Olle Dahlgren tog tionde platsen.

I damklassen klarade Lotte Mueller cuten och slutade på en mycket hedrande sjunde plats. Flommarna Christina Elmér och blott 14-åriga Andrea Lindal fick även de spela tre särspelshål innan rutinerade Christina kunde avgöra och vinna sitt andra mästerskap.

På söndagen spelades traditionsenligt hcp-tävlingen Hickorykannan, slagtävling med hcp över 18 hål, för de som inte klarade kvalgränsen i mästerskapet och/eller spelad senior-klassen på lördagen. Hcp-tävlingen vanns av Anti Paatola från Keimola GK i Finland men bruttopriset gick till HGH och den alltid smygande i vassen Martin Mueller. Grattis Martin.