Du är här:

Fridlunds Eclectic 2018

FRIDLUNDS ECLECTIC

Fridlunds Eclectic i sol och laber bris, lördagen den 9 juni, 2018


Sjutton medlemmar hade nappat på inbjudan till årets upplaga av Fridlunds Eclectic på Viken. Tack vare den sjätte veckan av strålande sol som dränkte banan i värme, hade vi nästan banan för oss själva, och en laber bris från Kattegatt gjorde värmen uthärdlig.

HGH:s version av eclectic, 18 hål där de bästa nio räknas, är en förlåtande spelform som sätter extra krydda på de sista nio hålen, och ytterligare glädjehöjare var som brukligt kaffet med dopp vid halvtid och de läskande dryckerna efteråt. Fest- och tävlingspappa var som så ofta Claes Kvist och deltagarna dröjde sig kvar länge efter att sista bollen hålat ut.
Vinnaren av årets upplaga blev Ulf Jagaeus på 30,6 slag. Tvåa blev Stefan Kjell på 31 slag och trea Jan Mueller också på 31 slag netto.

Lite om förstapriset, den vackra Arguspokalen: Ursprungligen skänktes den av familjen Hedbrandh som ägde damunderklädesfirman Argus med många butiker runt om i landet. Den finns sannolikt i tre upplagor eftersom den spelades på tre banor, Viken, Mölle och Rya. Vår vanns efter tre inteckningar för evigt av Sven-Erik Fridlund, duktig golfare med landslagsmeriter och en av Vikens ursprungliga caddies från Lerberget. Mot slutet av sin levnad och efter att ha intervjuats i boken ”Golfbanan i Viken” donerade han pokalen för vidare spel i HGH:s regi.

Anders Engström