Du är här:

KM 2022 i hård vind och regn

Bob Bäckstedt var relativt färsk som hickoryspelare och den gångna säsongens insatser i H-tolvan hade resulterat i en stadigt utgående ström av tiokronor. Men inför hickory-KM vände det. ”Det var välförtjänt, Bob har jobbat mycket med hickoryn på sista tiden” avslöjar hustrun Karin vid middagsbordet under prisutdelningen.

Inom golfen kommer ingenting gratis, inte ens för gamla landslagsspelare.

Bobs 73:a i hård vind och regn imponerade och han vann bruttoklassen med hela fem slag före tvåan Olle Dahlgren. Även denne ”vilden från Falkenberg” var bofast i landslaget på den tiden då amatörgolfen ännu regerade.

I nettoklassen var det jämnare, Ulf Ender vann med två slag före Johan Persson.

Kanelbullen och hett kaffe efter nio styrkte, tack arrangörerna Micke, Knutte med bistånd av Claes Kvist, och med detta som ny drivkraft marscherade de femton deltagarna sedan vidare mot tian och kampen för överlevnad.

Den välbesökta KM-banketten med tillhörande prisutdelning utspann sig som vanligt på Hamnkrogen i Viken där maten smakade utomordentligt väl, inte minst för att nya hungerattacker hann infinna sig mellan rätterna.

Då vissa tävlingar ännu inte hade gått i mål blev prisceremonin föredömligt kort vilket gjorde det möjligt för Anders Engström att berätta om en nyupptäckt gammal golfbana mellan Domsten och Gråläge.

Tack vare att HGH-medlemmen Jan Stewenius och tidigare SGS-ordföranden Georg Kittel uppmärksammat gamla svenska och danska tidningsartiklar vet vi numera att där fanns en professionellt anlagd golfbana mellan 1902 och uppskattningsvis 1919, alltså 20 år innan banan i Viken kom till.

Tyvärr spelade i år inga kvinnor i KM, synd tycker vi alla och hoppas på ändring till nästa år. Ett HGH utan damklass i KM är som klubbor utan boll.

Resultat, bruttoklassen

  1. Bob Bäckstedt 73
  2. Olle Dahlgren 78
  3. Per Salomonsson 79 bättre sista 6
  4. Mikael Lindman 79

Resultat, nettoklassen

  1. Ulf Ender 67
  2. Johan Persson 69
  3. Olle Dahlgren   71 lägre hcp
  4. Mikael Lindman 71

Bob Bäckstedt och Ulf Ender.