Du är här:

HGH gjorde det igen

Matchen mot Lund 2021 – HGH behöll Långnäsan

På lördag morgonen den 31 juli 2021 samlades hickorylagen från Lund och Viken på verandan vid klubbstugan i Viken för att göra upp om årets Hickoryklubba, den gamla långnäsan som förärats det vinnande laget alltsedan 2008 då Klasarna Kvist och Ohlsson kom överens om att instifta en återkommande tävling mellan de båda hickorysällskapen. Efter ett par akademiska kvartar sladdade de sist anlända lundensarna in på parkeringen och tävlingen kunde ta sin början.

Lund representerades av klubbens pro, Klas Ohlsson, Mats Wernheden, Johan Quensel, Mats Gustavsson, Michael Stjärnfeldt, Truls Arestam, Bo Nilsson, samt inlånad från Örestad, Sten Rodenstam. För HGH spelade Jonas Fack, Martin Mueller, Jan Mueller, Ulf Jagaeus, Stefan Kjell, Bengt Gustafsson, Niklas Anderek och Mikael Lindman.

Tävlingen spelades open som bästboll, foursome och singlar, alla över nio hål med stymie och Sunningdale. Efter de sista dagarnas regnande var greenerna något långsammare än vanligt, annars var banan i gott sommarskick och vädret kunde ingen klaga på. Förutom ett par regndroppar vid start och lite mer ihållande strax efter att siste man kommit i mål, rådde högsommar med en laber bris från syd som hindrade en del drivar att passera diket på nian.

Hemmalaget angav tonen redan med den inledande bästbollen som vanns av HGH med 6-2. Därefter följde foursome med samma konstellationer, vilken hemmalaget åter vann med 6-2. De avslutande singlarna vanns av HGH med 10-4, totalt 22-8 till Hickory Goffers of Helsingborg. Önskemål från lundensarna om att nästa match spelas på Kungsmarken uppfattades av den kringsmygande reportern, men summa summarum var intrycket att samtliga var belåtna med dagen, inte minst den lekamliga spisen från Mor Cilla och Conditori Öresund. Tävlingen, eller eventet, s.m.s.*, leddes som vanligt med ackuratess av Claes Kvist, och de två gästande fågelhundarna övervakades med pondus av Kvistens Börje.

För att se vem som gjorde vad, se bilaga om resultaten.

Anmälda och resultat