Du är här:

HICKORYSKÅLEN 2019 AVGJORDES I HELGEN

Matchen mot Stockholmsalliansen 26-27 april, 2019

Vägen till mannens hjärta går genom magen och i klubbstugans kök stod mattarna Cilla Onell och Viweca Zacharias för en beundransvärd insats under hela turneringen. Detta eminenta kitchen-team försåg inte bara spelarmagarna med varmkorv från Per i Viken, vetelängder från Café Öresund, handrullade sandwiches ”Morcilla”, kaffe, öl och andra stärkande elexir, utan erbjöd också trivsam underhållning i form av de medföljande herrarna Börje och Spyker.

Fredag, den första speldagen, kunde inte ha startat bättre. Vindstilla och tropikvärme över Viken solbrända links där backsipporna fortfarande stod i flor längs tvåan och trean. Gästerna tog i gassande sol, i skjorta och slips, greppet om de inledande bästbollarna som gav dem en ledning på 6,5-5,5. På grund av annalkande oväder som förväntades passera banan under lördag f-m spelades även foursome-omgång nummer ett på fredagen, vilket till slut kom att betyda totalt 10,5-7,5 i stockholmarnas favör innan kvällen avslutades på Hamnkrogen.

Lördag förmiddag med kyla och tilltagande regn var alltså spelfri. Därefter var det i den kvardröjande regnblötan dags för foursome-omgång nummer två vilken skulle visa sig utöka svearnas marginal till hela 14,5–9,5! Claes Hultgren höll kylan stången med en uppmuntrande brasa i klubbstugan, men skåningarna var ändå i gungning när det blev dags för de avslutande singlarna. Endast en scenförändring à la de senaste Ryder Cup-matcherna skulle kunna vända på steken.

De inledande matcherna i singelomgång 1 slutade med sensationella 9-3 i HGH:s favör och miraklet på Viken var ett faktum! Plötsligt var hemmapågarna i ledning! Den avslutande singelomgången vanns av bara farten, även den komfortabelt av HGH. Summa summarum 25-21 till Hickory Goffers of Helsingborg vilket betyder att maratontabellen nu leds av HGH med 9-4.

Den avslutande banketten avåts i gamman å Hamnkrogen med ”hick, hick, hickory”, sedvanlig om än något stökig prisceremoni kring Hickoryskålen, och en allt tätare ström av historier vars innehåll knappast tål att återges i ett så publikt sammanhang som detta.

Anders Engström