Du är här:

Central England Hickory Championship

CENTRAL ENGLAND HICKORY CHAMPIONSHIP

HGH har återigen varit i England och visat framfötterna. Söndagen 3 juni spelades Central England Hickory Championships på Luffenham Heath GC strax utanför Stamford i Lincolnshire. Banan som är utlagd av Harry Colt och Charles Alison öppnade 1911 och är betraktad som en fin hedbana – vi kan kanske tycka att den blivit lite igenvuxen av för många träd för att kallas hedbana……. Luffenham Heath tjänar som kvalificeringsbana till The Open och är en tuff utmaning med sina 6400 yards, par 72, och tjock hög ruff i kanterna av de smala spelfälten.

Dagen till ära är det 28-30 grader varmt, molnfri himmel och endast en svag bris. Det tidigare regnandet i England gör att det mer känns som en golfrunda i Singapore än i Storbritannien – klubben har till och med anslag i “half-way-house” hur man ska identifiera och åtgärda värmeslag……. Startfältet var inte våldsamt stort, ca 25 till start, men ganska starkt med åtta man under 5 i handicap däribland ett flertal majorvinnare. Två svenskar – Mikael Martinsson och Jonas Fack fr HGH, en amerikan – Mark Wehring och resten britter ställde upp.

En välspelande Mikael Martinsson tar välförtjänt sin första scratchseger i Storbritannien med 80 slag och Mark Wehring handicapvinsten på 34p med en bättre inrunda än Micke. Jonas tilldelas andrapriset i brutto klassen ytterligare några slag efter.

Mickes och min resa inleddes med 18 eftermiddagshål på Royal Worlington & Newmarket på lördagen och avslutades med 2 x 18 hål foursome på Hunstanton GC på måndagen där en meriterande 1 & 0 seger mot Nigel Notley & Mark Wehring togs på förmiddagen för att sedan spela BGCS vs Hunstanton på eftermiddagen – knapp vinst 3 & 2 för hemmaklubben. På tisdagen spelades match mot Royal West Norfolk GC (Brancaster) – en kassaskåpssäker vinst för BGCS innan hemfärd.

Micke Martinsson, Jonas Fack, Stuart Gibbs
Vinnare i bruttoklassen Mikael Martinsson tar emot priset.