Du är här:

BÅSTAD PÅ NATIONALDAGEN

UTFLYKT TILL BÅSTAD PÅ NATIONALDAGEN

Fjorton HGH:are samlades på nationaldagen i ett fantastiskt sommarväder i Båstad för att beskåda Birgit Nilsson museet samt spela den kommande SHM-banan på Båstad (gamla banan).

Birgit Nilsson

I år är det 100 år sedan Birgit Nilsson (1918-2005) föddes på en gård i Svenstad i nordvästra Skåne. På gården i bodde Birgit Nilsson tillsammans med sina föräldrar tills hon var 23 år. Det var intressant att uppleva gården där Birgit Nilsson lekte som barn och drömde redan då att bli sångerska. Det var med andra ord ett liv långt ifrån det hon senare skulle få som en av världens mest kända operasångerskor. Till utställningen medföljer en ljudguide som kan fås på svenska, engelska eller tyska. Den ger dig en fördjupad upplevelse av utställningen med berättelser om vad som visas i tittskåpen och anekdoter om Birgit; uppväxten, operavärlden och kärleken till maken Bertil samt musik och arior från några av de mest välkända operorna. Du lyssnar i egen takt och kan i lugn och ro försjunka i berättelserna medan du sitter ner och beundrar klänningar, föremål och fotografier.

I anslutning till utställningen finner man en filmsal, där årets film visas kontinuerligt. Intill ligger ett mediarum där du har möjlighet att fördjupa dig i museets intranät eller bläddra i faktapärmar, böcker och annat material.

Ett besök på museet kan varmt rekommenderas.

Golfen

Efter en väl tilltagen lunch, med stort salladsbord, sill och diverse godsaker, lottade Fest-kommitténs ordförande Martin Muller ihop två trebollar damer och två trebollar herrar. Banan är som alltid lika trevlig att spela, var brun och hård som en riktig linksbana. Bollarna rullade kilometervis. Svårigheterna var inspelen på det hårda underlaget samt de ondulerade greenerna. Vi spelade samma bansträckning som kommer att användas vid SHM u augusti. De som lyckades bäst var ordföranden himself Martin följd av Bengan Gustafson samt Lotte Mueller.

Ett stort tack till Festkommittén för ett trevligt arrangemang.

Vid pennan
Claes