Du är här:

Johnys Memorial avgjordes i helgen 7 maj

12 Spelare gjorde upp om Johnys Memorial i helgen. Vädret var på vår sida med blandat sol och en vind från Sydost vilket inte hör till vanligheterna på Linksen. 

Banan var för årstiden i bra kondition. Råkorna gjort hål 4 ospelbar men man kan se att banarbetarna är på god väg att få den i spelbart skick inom kort.

Segrare i brutto klassen blev Olle Dahlgren på fina 72 slag tätt följd av fjolårsvinnaren Ulf Jagaeus på 73 slag. I netto klassen blev det jämt men även här drog Olle det längsta strået och segrade på 65 netto före Mikael Lindman.

Segrare i brutto klassen blev Olle Dahlgren på fina 72 slag tätt följd av fjolårsvinnaren Ulf Jagaeus på 73 slag. I netto klassen blev det jämt men även här drog Olle det längsta strået och segrade på 65 netto före Mikael Lindman.

Resultat – prisplats

Spelare

HCP

Netto

Brutto

Olle Dahlgren

7

65

72

Mikael Lindman

11

65

76

Ulf Jagaeus

8

66

73

Ove Stenbeck

10

69

79

Pontus Nilsson

9

71

80

Johny Andersson (1921 – 2020) växte upp på Lerberget och inledde sin 80-åriga golfkarriär som caddie på Viken, samtidigt som klubbhuset byggdes. Bland hans otaliga golfframgångar kan nämnas Europamästare i lag, vinnare av RM sju gånger, innehavare av Elitmärket. Glasskulpturen ur Johnys prissamling designades av HGK-medlemmen Gert Nyström och framställdes i den nu nedlagda Hyllinge glashytta. Priset skänkt till HGH av Johnys barn, Monica och Lennart Andersson.