Du är här:

VIKEN HICKORY OPEN 2019

Patrik Andersson vann när himlen öppnade sig över Viken Hickory Open 2019

Dagen på Viken golf links inleddes i vackert väder, men efter någon timme bröt ovädret loss med svarta moln, hårda vindstötar och sedan hällregn under några hål. Ur och skur ersattes så småningom med avslutning i dur framför det glittrande prisbordet som dukats upp på klubbhusets veranda under överinseende av Claes Kvist från hemmaklubben. I takt med att spelarna droppade in och kansliet på hemmaklubben tog hand om scorekorten serverade HGH:s Lotta Svärd alias Viveca Zacharias sedvanlig varmkorv m tbh, kaffe m dopp och annat i klubbhusets pentry.

Det generösa prisbordet var sponsrat av HGH:s Stefan Wiklund och hans företag O2 Nose Filter som tillverkar just (ytterst diskreta) näsfilter som gör livet lättare för pollenallergiker, flygresenärer och människor som vistas i dammiga miljöer som världens storstäder.

Spaniens äldsta golfklubb, nytt resmål för hickorynördar?

Dagen såg flera vinnare, inte bara scratch- och nettosegraren Patrik Andersson från Vasatorp, utan också de två deltagare som i en lottdragning vann boende och spel på Spaniens äldsta golfklubb, Real Club de Golf de Las Palmas från 1891. Klubben som ligger högt över staden Las Palmas på Gran Canaria, kallas oftast Bandama efter namnet på den gamla vulkankratern intill banan, vars ålderdomliga karaktär gör den, precis som Viken, särskilt lämplig för hickorygolf. Länge talades endast engelska på denna klubb, men numera leds den med ett undantag av spanjorer. Undantaget heter Leif Svensson som driver klubbrestaurangen och Bandama Golf Hotel – och som är den som vi ska tacka för denna gåva.

Vi ser fram mot en reserapport från lotterivinnarna, det var nära femtio år sedan undertecknad spelade banan, en bedagad skönhet redan då, och redan 1967 spelade vårt golforakel Johan Lindeberg Bandama. Vi hoppas att klubben, precis som Viken, fortfarande orkar hålla stilen till glädje för världens hickorynördar. Sist men inte minst viktigt: För den som svettats på Maspalomas ökenbana kan vi berätta att den gamla klubbens läge högt upp i bergen betyder svenskt midsommarklimat året runt. Engelsmännen visste vad dom gjorde.

Resultatlista, brutto

1. Patrik Andersson, Vasatorp, 69
2. Jörgen Isberg, Landeryd, 72
3. Per Levin, Rya, 74
Bäste hemmaspelare var Henrik Peyron, 75.

Resultatlista, netto

1. Patrik Andersson, Vasatorp, 68
2. Michael Lindman, HGH, 68
3. Svante Hansson, Borås, 68
4. Johannes Karsberg, Båstad, 69
5. Hans Hallén, HGH, 69
6. Henrik Peyron, HGH, 71
7. Ove Stenbeck, HGH, 71
8. Claes v Hauswolff, HGK, 71
9. Henrik Hugoh, Båstad, 71
10. Richard Steinert, HGH, 72
11. Ulf Jagaeus, HGH, 72

Den jämna resultatlistan tvingade fram den inbördes placeringen med hjälp av spelarens hcp. I våra HGH-tävlingar kan inte samma person ta emot förstapriset i både brutto- och nettoklasserna. I och med att Patrik också vann bruttoklassen fick han således ta emot hederstecknet, men ej segrarens ”handelsvaror” som övergick till nettotvåan Michael Lindman.

Vid pennan/ Anders Engström