Du är här:

ÅRETS SCRAMBLETÄVLING

Festkommitténs scramblesupé den 18 maj, 2018

Det var en sån där dag då hela naturen tycktes ropa ”fore!” (som P.G. Wodehouse skulle sagt). Men det var inte i trädgården på slottet Blandings, utan på loggian framför klubbstugan i Viken. Eftermiddagssolen blagade från molnfri himmel, strandskator och mås jagade varandra i lufthavet och ortens hickorygolfare samlades för att begå en tolvhåls scramble med åtföljande supé å Strandsidan i Viken.

Tjugotalet hickorygolfare i lag om tre till fyra spelade alltså tolv hål på den för årstiden vältrimmade banan som denna adertonde maj var ovanligt torr och fast till golfarnas stora uppskattning. Vinnare blev lag Stefan Kjell med Monica Andersson, Mette Håwi och Tommy Viebke, på utmärkta fem under par.

Efter tävlingen transporterade sig den delvis cyklande och äppleknycksade skaran till Strandsidan där en lukullisk trerätters stillade hungern i takt med att sommarens hittills rödaste sol sjönk i havet norr om Gilleleje.

Så hade för de flesta ytterligare en hickorydag i nådens år 2018 lagts till historien, medan ryktet förtäljer att enstaka lär ha inlett den förestående pingsthelgen med en mer utdragen nedtrappning av dagens händelser.

AE