Du är här:

Svenska Hickorymästerskapet i match 2016 avgjort

Svenska Hickorymästerskapet i matchspel avgjort på Viken
På den 92-åriga linksbanan Viken norr om Helsingborg arrangerades årets upplaga av Svenska Hickorymästerskapet i matchspel av Svenska Golfhistoriska Sällskapet i samarbete med Helsingborgs GK och HGH, Hickory Goffers of Helsingborg.

Mats Gylldorff, Ljunghusens GK vann herrklassen
Lördagen 2 juli inleddes herrarnas tävling med kval över 18 hål. 16 gick vidare till söndagens matcher som spelades över nio hål i typiskt linksväder, stundtals strålande sol över ett glittrande Öresund, däremellan styv bris med drivande regn. Efter fyra extrahål kunde Mats Gylldorff, Ljunghusen med en birdie på sista omspelshålet förvisa Peter Hoberg, Lunds Akademiska till silverplatsen.
I matchen om tredjepriset vann hemmaspelaren och regerande skotske hickorymästaren Henrik Peyron över Richard Larsson från Herrljunga GK.

2016 års vinnare
Långtslående Mats Gylldorff från Ljunghusen tvingades till maratonmatcher mot Henrik Peyron och Peter Hoberg innan han kunde lägga beslag på första-priset i openklassen. Mats spelade inte mindre än 46 hål på söndagen.

Vinnare i damklassen
Guldmedaljer till hemmaspelare
Damklassen vanns av hemmaspelaren Monica Andersson med 2/1 över Christina Elmér, Flommens GK. På tredje plats kom Julia Roth, som besegrade Kerstin Mossberg, båda från hemmaklubben.

Bild på Bengt Gustafson
Bengt Gustafsson tog hem Lennart Molanders Hickory Trophy.
Herrar som inte gick vidare från kvaltävlingen gjorde upp om Lennart Molanders Hickory Trophy. Här vann Bengt Gustafsson, Isaberg GK och Helsingborgs GK över Michael Sahlin, Billeruds GK.