Du är här:

Viken Hickory Open 2024

År var vi 27 spelare anmält sig till årets upplaga av Viken Hickory Open söndagen den 1 september, bara två damer i år och vi hoppas vi kan uppmuntra fler att vara med till 2025.  Deltagarna kom från tretton olika klubbar så rätt så bra spridning. Svante från Hulta-Bollebygd Golfklubb var givetvis med och alltid lika kul att se Svante. Sucharat Ornstein Alias Nor spelade sin första runda Hickory i år och kom in på finfina 64 netto vilket normalt hade givet en prisplats men inte år.

Vädermässigt så visade sig Viken Links från sin snällaste sida, knappt någon vind från något håll vilket gjorde hemmaspelarna villrådiga i klubbvalet. Hans Hallen med nyvunnen Putter kunskap fick till en kanonrunda på 77 brutto lika med 58 netto. Otroligt imponerande å det visade sig vara svårslaget och Hans vann överlägset netto klassen.

I Bruttoklassen fanns det stora namn med inteckningar i Pokalen sedan tidigare. Jörgen Isberg slog till igen och tog sin fjärde inteckning i pokalen i år med 70 slag Brutto. (Tidigare inteckningar: år 2011, 2017, 2018)

I klubbhuset skötte Helen och Anita cateringen så att spelarna undfägnades med varmkorv från lokala sponsorn, charkföretaget Per i Viken, och att blodsockernivån låg på topp med kaffe och bröd efter spelade 9 hål och korv å dricka efter färdigspelad rond.

 

I väntan på prisutdelningen kåserade Anders Engström om tidigare vinnare på Viken Links från den kungliga familjen och vi fick även tillfälle att köpa signerade böcker 100 år på Viken av Anders.

Ordf Bengt Gustafson höll i prisutdelningen och vi hurrade trefaldigt för pristagarna

Stort tack till Mikael Ekstrand och Jonas Fack som höll koll på Scoreinmatning och att vi fick rätt vinnare i rätt klass.