Du är här:

Southern Hickory Tour på Bjäre 2024 

Sommaren har inte direkt bjudit på sol och varma, härliga baddagar utan snarare det motsatta. Golf går ju oavsett väder oftast att spela men sällan har vi sett så gröna golfbanor och frodiga ruffar som just denna sommar. Southern Hickory Tour rullar alltid ut på Bjärehalvön under juli månad där Torekov och Båstad står på programmet. Två banor som alltid är populära att spela bland oss hickory-spelare vilket brukar ge lite större och bättre startfält.

 

Vi började som vanligt med Torekov där ett 25-tal spelare tog sig an en bana som istället för gulbrun i år var vackert grön och toppat med frodiga ruffar bjöds vi på en rejäl utmaning när vi peggade upp från klubbtee. Det utlovade regnet inskränkte sig till en mindre skur i 20 minuter och vinden lyste nästan helt med sin frånvaro. Micke Martinsson var snabbt ur startblocken men trots att han stumnade rejält sista 6 hålen så nådde varken Olle eller Jonas ikapp och Micke gick därmed segrande ur striden om Lichtenstein Memorial på mycket fina 77 slag, ett slag före Olle och 2 före Jonas. Unge plus spelaren William Smati (vinnare i Båstad 2023) var fyra på 82 följd av Micke Garnow och Stefan på 83 slag. HGH framgångarna tog inte slut här utan Micke Lindman och Captain Gustafson kom 8’a och 9’a på 87 slag. I nettoklassen tog Johan Wirén från Sönnetorp en överlägsen seger med 61 slag netto (29 i spel hcp). Olle var 2a på 67 slag och på 69 hittade vi Martinsson och Lindman följda av Bengan med 71 och Garnow 72 slag. Jonas och Stefan kom in på 75 slag netto vilket gav en topp 9 placering för bägge. Inte storslam för HGH men en ytterst lyckad dag för våra medlemmar. Avslutningsvis måste vi berömma banan som var i ett ypperligt skick även om vi misstänker att några hål sattes ut i totalt mörker då det bjöds på ett antal märkligt svåra hålplaceringar.

Dagen efter var det dags för Båstad och Ludvig Nobels Trophy där 36 startande (högst antal i år på SHT) bjöds på en lika grön och frodig bana som Torekov vilket innebar att många par 4’or (och någon par 5a) blev rejält utmanande. Båstad bjöd på en perfekt golfdag med sol och en lagom utmanande vind på en bana som likt Torekov var i ypperligt skick. 

I bruttoklassen försvarade William Smati sin titel från ifjol med fina 76 slag, tre före Olle och ytterligare 2 slag före Claes Paulsson från Torekov. Micke Martinsson var 7a på 86 slag och lite längre ner hittade vi Lindman på 90, Stefan 92 samt Martin Mueller och Bengan 93 slag. I nettoklassen segrade Olle på 68 slag, två före en trio på 70. Micke Lindman blev 6a på 72 slag. Utanför topp 10 hade Martin 76, Bengan 77 och Micke M 78 slag. Tyvärr inte samma HGH dominans som på Torekov men lite framgångar att glädjas åt blev det. Efter 5 tävlingar på SHT så hittar vi 5 HGH spelare bland de bästa 10 i bruttoklassen och hela 6 stycken bland de 10 i nettoklassen. Överraskande nog toppar Olle bägge klasserna men det återstår 5 tävlingar så mycket kan fortfarande hända. Nu blir det uppehåll en månad innan vi den 25/8 peggar upp på Mölle följt av Viken första söndagen i september.

 

Vid pennan

Abborren