Du är här:

Lyckad jubileumstävling på Viken

Ett 60-tal medlemmar i Helsingborgs Golfklubb gladdes åt årets höjdpunkt i den 100-årsjubilerande klubben, en 18 håls poängbogey på en bana som efter försommarregnen och ökad arbetsinsats var i ovanligt god kondition, komplimanger till greenkeeper med familj! Kaffe och bullar i pausen mellan första och sista nio och en välsmakande buffet från UP-Hallens charkdisk hölls tävlingsdeltagarnas blodsocker på rätt nivå och ett glas vin bidrog också till den goda stämningen

Flertalet av Hickory Goffers har Viken som hemmabana och lyckades väl i tävlingen som spelades med moderna klubbor, och hickorysällskapets ordförande Bengt Gustafsson höll ett uppskattat tal med tack till ägarfamiljens hittills 85-åriga insats för att säkra existensen för Golfsveriges bäst bevarade hundraåring. Som ett tecken på Hickorysällskapets uppskattning överräcktes till tävlingsarrangören en brassie från den tid då klubben startades, och han underströk också Svenska Golfhistoriska Sällskapets tacksamhet för att vår historiska bana fortfarande finns på plats.


Till skillnad från gamla klubbar som Göteborgs GK (som sålt sitt landmärke, det nationalromantiska klubbhuset ovanför banan), Stockholms GK (som flyttat sin bana fyra gånger) och senast Falsterbo (som nu kraftfullt förändrar sitt ikoniska klubbhus) är Vikens golfanläggning i stort sett oförändrad sedan 1920-talet. Och av världens ca 40 000 banor tillhör Viken fortfarande de 246 som kan kalla sig ”äkta linksbanor”. I Sverige finns numera bara två kvar (Falsterbo och Viken) sedan Ljunghusens gamla linkssträckning överspolats med en meter sand.

Resultat