Du är här:

I helgen 1 juni, avgjordes Fridlunds Eclectic

I helgen avgjords Fridlunds Eclectic, 13 spelare gjorde upp om den vackra silverpokalen. Vädret var bästa tänkbara och banan var i gott skick och för årstiden så var greenerna riktigt bra. Stort tack till banpersonalen.

 

Segrare blev Bengt Gustafson. Bengt som placerat sig fint i flera tävlingar 2024 kom in på 35 slag brutto vilket han även gjorde 2023 men i år räckte det till seger. 

 

Stefan Kjell som avslutade med en birdie på 18 väl medveten att det var det som krävdes för att avancera i resultatlistan knep andraplatsen men åt Bengt var de inget att göra. 

 

I år var det bara två damer med Bibban och Cilla de gick i första boll och deras tempo var föredömligt, full fart framåt.

Resultat

Historia

För den som vill känna sin Vikenhistoria: Sven Erik Fridlund, 1924 – 2015, började sin golfkarriär på 1930-talet som caddie på Viken. Förutom att han blev klubbmästare 1943, 44 och 48 vann han otaliga tävlingar på klubben och spelade i svenska landslaget. Tillsammans med Johny Andersson och Jan ”Gadden” Olofsson, också de Vikencaddies från Lerberget, blev han silvermedaljör i VM för oldboys i USA 1982. Vandringspriset ”Arguspokalen” i gammalt silver – för evigt vunnen av Sven Erik på Viken 1953 – sattes åter i spel 2012 då han skänkte den till vårt hickorysällskap.