Du är här:

 Ett fint Tom Stewart set

Cleek

En fantastisk fin Tom Stewart Cleek. Tillverkad till Ben Sayers, North Berwick. Originalskaftet har även Sayers stämpel. Klubban har också Stewarts personliga inspektions “dot”.

Under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet var Sayers en av de mest talangfulla i den skara golfare som spelade på West Links. Han deltog i The Open varje år mellan 1880 och 1923 – utan att vinna, visserligen. Han vann många tävlingar men inte denna. Harry Vardon hade honom som favorit 1896 men då vann Vardon själv.

Två år senare var det nära på St Andrews. Sayers var lika med Jack Burns efter sista hålet (172 slag) men då upptäcktes det att Burns hade skjutit 86 i första rundan, inte 87. Ben Sayers var en liten, tunn gestalt med livligt språk, och när han gjorde en birdie så undgick det ingen. Han var inte stark – men seg, envis och förslagen.

Mid Iron

C.S Butcher. Född 1876 i Carnoustie, Skottland, död † 1955 i Ossining, New York, var en skotsk golfspelare. Klubban tillverkad till honom av Tom Stewart. ”Clauss” med Tom Stewarts kontrollstämpel. Fint skaft med hans namnstämpel och golfklubb. Mid Iron.

Mashie

Hickory Tom Stewart Line Face Mashie Play Club. En fin Tom Stewart Mashie för hickoryspel. Felfritt och rakt skaft

Mashie Niblick

Tom Stewart Mashie Niblick tillverkad till Jack Fulford, Royal Wimbledon Golf Club. Felfritt och rakt skaft. Perfekt för tävlingsspel. Han blev Professional at Royal Wimbledon Golf Club 1912.

Niblick

Niblick tillverkad av Tom Stewart till den Skottska golfspelaren Dick May. Felfritt och rakt skaft. Perfekt för tävlingsspel.

Putter

Tillverkad av Tom Stewart till W J Rush. W J Rush var pro på Royal Cromer. Han började sin karriär som assistent till Willie Aveston med en lön på £40 per år. Han kvalificerade sig till “The Open” på Sandwich år 1911. Han var kvar som pro till slutet av 1920-talet.

Driver

Tillverkad och märkt av D. Kinnell

Pris

Alla klubbor har fina grepp och skaften är perfekta.

9.500 kr

Vid intresse, kontakta Hans-Eric
076-803 93 63
till@hanseric.se

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Related articles...