Hickory Goffers

of Helsingborg

TÄVLINGSÄSONGEN I GÅNG

Nu är tävlingssäsongen i full gång. I fredags spelade vissa av oss Festkommitténs upptaktsmöte, se referat nedan av Anders Engström.
Samma dag spelade några andra av oss första omgången av Skånes Foursomeliga på Flommens GK, se referat av Jonas Fack.
Dagen efter spelades första del tävlingen i Southern Hickory Tour. Vann gjorde Jonas Fack på smått fantastiska 72 slag brutto. Resultat, i form av erhålla OM-poäng, finns tillgänglig på www.southernhickory.com under Order-of-Merit.

Läs mer...

Matchen mot Stockholmsalliansen 26-27 april, 2019

Vägen till mannens hjärta går genom magen och i klubbstugans kök stod mattarna Cilla Onell och Viweca Zacharias för en beundransvärd insats under hela turneringen. Detta eminenta kitchen-team försåg inte bara spelarmagarna med varmkorv från Per i Viken, vetelängder från Café Öresund, handrullade sandwiches ”Morcilla”, kaffe, öl och andra stärkande elexir, utan erbjöd också trivsam underhållning i form av de medföljande herrarna Börje och Spyker.

Läs mer...

Reseberättelse från English Hickory Championship 2018 med HGH och några gäster/vänner

Som vanligt i oktober så avhålles Engelska Hickorymästerskapen på Rye Golf Club i södra England. Och som vanligt åker en stor delegation från världens största Hickoryförening över för att mäta sina krafter med vännerna i BGCS. I år var vi nio stycken från HGH och med oss hade vi fyra kamrater. Erik 'Spiltan' Brändström är en trogen och uppskattad gäst på våra resor och med i år var också Martin Claesson, Christer Ellnemark och Björn Petersson. Tyvärr kunde Anders Engström inte närvara i år och undertecknad, som fick rycka in 2017 som skribent, blev snabbt ålagt ansvaret för årets reserapport av reseledare JF och lite personliga intryck följer här.

Läs mer...

Noteringar från resan med HGH till BGCS Welsh Weekend 2019

Nytt år, ny säsong, nya förväntningar, ny (höjd..?) ambitionsnivå men inte minst dags att börja tävla igen. Som alltid så är Welsh Hickory Championship först ut av mästerskapen. I år spelas tävlingen lite senare än vanligt vilket gav förhoppningar för oss som åkte över att våren kanske hade kommit till sydvästra Wales (utan att gå händelserna i förväg kan vi konstatera att även här kom våra förhoppningar på skam..). I år var vi en liten, men talangfull, grupp från HGH som åkte över. Past captain och femfaldige Welsh Open vinnaren Jonas F åtföljdes av Stefan K, Ulf J samt undertecknad. Med på resan var också Erik Brändström och på Cartref B&B, där vi brukar bo, anslöt Claes Armå och Bengt Ivstedt från Borås.

Läs mer...

Rekordnärvaro å saisonsavslutningen!

Efter årets avslutande KM i vackert höstväder å linksen i Viken samlades hela 34 medlemmar inkl. resp. vid saisonens grand final å Hamnkrogen i Höganäs.

Läs mer...