Hickory Goffers

of Helsingborg

Reseberättelse från English Hickory Championship 2018 med HGH och några gäster/vänner

Som vanligt i oktober så avhålles Engelska Hickorymästerskapen på Rye Golf Club i södra England. Och som vanligt åker en stor delegation från världens största Hickoryförening över för att mäta sina krafter med vännerna i BGCS. I år var vi nio stycken från HGH och med oss hade vi fyra kamrater. Erik 'Spiltan' Brändström är en trogen och uppskattad gäst på våra resor och med i år var också Martin Claesson, Christer Ellnemark och Björn Petersson. Tyvärr kunde Anders Engström inte närvara i år och undertecknad, som fick rycka in 2017 som skribent, blev snabbt ålagt ansvaret för årets reserapport av reseledare JF och lite personliga intryck följer här.

Läs mer...

Rekordnärvaro å saisonsavslutningen!

Efter årets avslutande KM i vackert höstväder å linksen i Viken samlades hela 34 medlemmar inkl. resp. vid saisonens grand final å Hamnkrogen i Höganäs.

Läs mer...

Foursomeligan 2018

2018 spelades foursomeligan som vanligt i en våromgång och en avslutande final tidig höst. De tävlande lagen från hickoryföreningarna i Båstad, Torekov, Viken, Lund och Flommen ställde upp med fyra spelare i varje lag och foursomematcherna spelades över nio hål ända till sista hålet då ”hålskillnad” avgör vi lika resultat. Vinst ger 1 poäng medan en delad match rendera 0,5 poäng vardera. Vi spelar open, från samma tee oavsett kön samt med både stymie och Sunningdale rules.

Läs mer...

Premiäråret för ”Southern Hickory Tour” är slut. Det var tio deltävlingar och en final inplanerade i kalendern – dessvärre fick Österlens hickorytävling på Djupadal ställas in pga för få anmälda. Övriga deltävlingar och final har lockat mellan 17 och 44 tävlande, vilket ger ett snittdeltagande på 29 spelare per tävling. Totalt har vi haft 285 starter av ca 135 unika spelare. Även om det finns förbättringspotential får premiäråret betraktas som lyckat!

Läs mer...

Isberg och Pernet vinner 2018 års Helsingborg Hickory Open

I strålande septembersol och nära vindstilla lyckades Jörgen Isberg, Landeryds GK med 71 brutto sätta hemmaspelarna Jonas Fack och Henrik Peyron på plats när Helsingborg Hickory Open gick av stapeln på Viken links. Förutom vandringspriset fick Jörgen en elegant Gagliardi-kavaj, delikatesser mm, liksom den sedvanliga äran att under prisutdelningen få sitta i klubbhusarkitekten Astrid Liljenberg Sieurins utsökta gesällprov, en stol i nationalromantiskt gyllenläder.

Läs mer...