Hickory Goffers

of Helsingborg

Foursomeligan 2018

2018 spelades foursomeligan som vanligt i en våromgång och en avslutande final tidig höst. De tävlande lagen från hickoryföreningarna i Båstad, Torekov, Viken, Lund och Flommen ställde upp med fyra spelare i varje lag och foursomematcherna spelades över nio hål ända till sista hålet då ”hålskillnad” avgör vi lika resultat. Vinst ger 1 poäng medan en delad match rendera 0,5 poäng vardera. Vi spelar open, från samma tee oavsett kön samt med både stymie och Sunningdale rules.

Läs mer...

Isberg och Pernet vinner 2018 års Helsingborg Hickory Open

I strålande septembersol och nära vindstilla lyckades Jörgen Isberg, Landeryds GK med 71 brutto sätta hemmaspelarna Jonas Fack och Henrik Peyron på plats när Helsingborg Hickory Open gick av stapeln på Viken links. Förutom vandringspriset fick Jörgen en elegant Gagliardi-kavaj, delikatesser mm, liksom den sedvanliga äran att under prisutdelningen få sitta i klubbhusarkitekten Astrid Liljenberg Sieurins utsökta gesällprov, en stol i nationalromantiskt gyllenläder.

Läs mer...

I två underbara dagar avgjordes den 21:a upplagan av SHM under helgen på Båstad BK. Bannan var i superskick för hickorygolf och det bjöds på gastkramande spänning i alla tre mästerskapsklasserna, med särspel i två av dem, och avgörande med ett slag först på sista hålet i herrklassen.

Läs mer...

2018 års match mellan HGH och Rya

Lördagen den 1 september gick årets match mot Rya av stapeln på Viken Links. Lagen hade mönstrat 8 spelare vardera vilket betydde att man möttes i fyra foursomematcher som spelades open med stymie och Sunningdale. För Rya spelade Ulf Jerlebo, Björn von Post, David Johansson, Kekke Peterson, Claes Kinell, Jan Wågnert, Hans-Ivar Hägg och Bosse Matson.

Läs mer...

FRIDLUNDS ECLECTIC

Fridlunds Eclectic i sol och laber bris, lördagen den 9 juni, 2018

Läs mer...