Hickory Goffers

of Helsingborg

Patrik Andersson vann när himlen öppnade sig över Viken Hickory Open 2019

Dagen på Viken golf links inleddes i vackert väder, men efter någon timme bröt ovädret loss med svarta moln, hårda vindstötar och sedan hällregn under några hål. Ur och skur ersattes så småningom med avslutning i dur framför det glittrande prisbordet som dukats upp på klubbhusets veranda under överinseende av Claes Kvist från hemmaklubben. I takt med att spelarna droppade in och kansliet på hemmaklubben tog hand om scorekorten serverade HGH:s Lotta Svärd alias Viveca Zacharias sedvanlig varmkorv m tbh, kaffe m dopp och annat i klubbhusets pentry.

Läs mer...

Mikael Garnow vann Svenska Hickorymästerskapen i Matchspel

I ett helt fantastisk väder på Helsingborgs GK avgjordes Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel 2019. Fullt startfält med 48 deltagare fajtades på lördagen om de attraktiva 16 platserna i finalen på söndagen. Den pånyttfödde Mikael Garnow spelade en magisk golf hela helgen och tog sig allra längst upp på prispallen efter att ha besegrat Patrik Andersson i finalen.

Läs mer...

TÄVLINGSÄSONGEN I GÅNG

Nu är tävlingssäsongen i full gång. I fredags spelade vissa av oss Festkommitténs upptaktsmöte, se referat nedan av Anders Engström.
Samma dag spelade några andra av oss första omgången av Skånes Foursomeliga på Flommens GK, se referat av Jonas Fack.
Dagen efter spelades första del tävlingen i Southern Hickory Tour. Vann gjorde Jonas Fack på smått fantastiska 72 slag brutto. Resultat, i form av erhålla OM-poäng, finns tillgänglig på www.southernhickory.com under Order-of-Merit.

Läs mer...

BGCS Scottish Meeting maj-juni 2019

Efter fina framgångar i Wales och starka insatser under vårens tävlingar i Skåne och på Själland var det ett förhoppningsfullt HGH-gäng som gav sig av till Skottland för att deltaga i Scottish Meeting och de tre tävlingar som ingår i densamma. Huvudtävlingen Scottish Hickory Championship var i år förlagd till The New Course på Moray Golf Club. Utan att kunna vår historia alltför väl torde detta vara en av de större invasionerna av vikingar till norra Skottland sedan slutet av 700-talet.

Läs mer...

Matchen mot Stockholmsalliansen 26-27 april, 2019

Vägen till mannens hjärta går genom magen och i klubbstugans kök stod mattarna Cilla Onell och Viweca Zacharias för en beundransvärd insats under hela turneringen. Detta eminenta kitchen-team försåg inte bara spelarmagarna med varmkorv från Per i Viken, vetelängder från Café Öresund, handrullade sandwiches ”Morcilla”, kaffe, öl och andra stärkande elexir, utan erbjöd också trivsam underhållning i form av de medföljande herrarna Börje och Spyker.

Läs mer...

Nyheter/arkiv