Hickory Goffers

of Helsingborg

Mikael Garnow vann Svenska Hickorymästerskapen i Matchspel

I ett helt fantastisk väder på Helsingborgs GK avgjordes Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel 2019. Fullt startfält med 48 deltagare fajtades på lördagen om de attraktiva 16 platserna i finalen på söndagen. Den pånyttfödde Mikael Garnow spelade en magisk golf hela helgen och tog sig allra längst upp på prispallen efter att ha besegrat Patrik Andersson i finalen.

Läs mer...

BGCS Scottish Meeting maj-juni 2019

Efter fina framgångar i Wales och starka insatser under vårens tävlingar i Skåne och på Själland var det ett förhoppningsfullt HGH-gäng som gav sig av till Skottland för att deltaga i Scottish Meeting och de tre tävlingar som ingår i densamma. Huvudtävlingen Scottish Hickory Championship var i år förlagd till The New Course på Moray Golf Club. Utan att kunna vår historia alltför väl torde detta vara en av de större invasionerna av vikingar till norra Skottland sedan slutet av 700-talet.

Läs mer...

Matchen mot Stockholmsalliansen 26-27 april, 2019

Vägen till mannens hjärta går genom magen och i klubbstugans kök stod mattarna Cilla Onell och Viweca Zacharias för en beundransvärd insats under hela turneringen. Detta eminenta kitchen-team försåg inte bara spelarmagarna med varmkorv från Per i Viken, vetelängder från Café Öresund, handrullade sandwiches ”Morcilla”, kaffe, öl och andra stärkande elexir, utan erbjöd också trivsam underhållning i form av de medföljande herrarna Börje och Spyker.

Läs mer...

TÄVLINGSÄSONGEN I GÅNG

Nu är tävlingssäsongen i full gång. I fredags spelade vissa av oss Festkommitténs upptaktsmöte, se referat nedan av Anders Engström.
Samma dag spelade några andra av oss första omgången av Skånes Foursomeliga på Flommens GK, se referat av Jonas Fack.
Dagen efter spelades första del tävlingen i Southern Hickory Tour. Vann gjorde Jonas Fack på smått fantastiska 72 slag brutto. Resultat, i form av erhålla OM-poäng, finns tillgänglig på www.southernhickory.com under Order-of-Merit.

Läs mer...

Noteringar från resan med HGH till BGCS Welsh Weekend 2019

Nytt år, ny säsong, nya förväntningar, ny (höjd..?) ambitionsnivå men inte minst dags att börja tävla igen. Som alltid så är Welsh Hickory Championship först ut av mästerskapen. I år spelas tävlingen lite senare än vanligt vilket gav förhoppningar för oss som åkte över att våren kanske hade kommit till sydvästra Wales (utan att gå händelserna i förväg kan vi konstatera att även här kom våra förhoppningar på skam..). I år var vi en liten, men talangfull, grupp från HGH som åkte över. Past captain och femfaldige Welsh Open vinnaren Jonas F åtföljdes av Stefan K, Ulf J samt undertecknad. Med på resan var också Erik Brändström och på Cartref B&B, där vi brukar bo, anslöt Claes Armå och Bengt Ivstedt från Borås.

Läs mer...

Nyheter/arkiv